Flitsquiz: Welke neerlandici gedenken we de komende week voor u?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! De klok mag dan vooruit zijn gezet, wij kijken deze ochtend nog even terug in de tijd, naar al die neerlandici die ons voorgingen.

Het gebeurt niet vaak dat er drie bekende neerlandici op dezelfde dag jarig zijn. Hadden de drie wier geboortedag wij verderop in deze week gedenken nog geleefd, dan hadden wij dit over een paar dagen kunnen beleven. Helaas heeft deze bijzondere gebeurtenis in het verleden nooit in werkelijkheid plaatsgehad, omdat een van hen al overleden was toen een derde geboren werd.

Samen bestrijken deze drie vele facetten van de neerlandistiek: een hoogleraar in het buitenland, een spraakmakend taalkundige, een geliefd leraar. Een van hen kent iedereen, de andere zijn slechts in een kleinere kring van kenners bekend.

Wie zijn zij?