7 april 2017: Kiliaanlezing

De Kiliaanstichting nodigt u uit tot het bijwonen van de Kiliaanlezing 2017:

MaartenJan Hoekstra
(TU Delft)
Ontwerpen aan de stad in woorden

De lezing wordt gevolgd door een borrel. Gelieve zich op te geven bij: Nicoline van der Sijs (post@nicolinevdsijs.nl)

Tijd:        Vrijdag 7 april 2017 16.00 uur
Plaats:      Meertens Instituut (k. 2.18)
Oudezijds Achterburgwal 185
1012 DK Amsterdam

MaartenJan Hoekstra (1975) is bouwkundige en taalkundige. Hij publiceert over beide vakgebieden, maar vooral op hun snijvlak. Sinds 1999 is hij als onderzoeker en docent verbonden aan de Afdeling Stedebouw van de Faculteit Bouwkunde van de TU Delft. In 2009 verscheen zijn boek Huis, tuin en keuken. Wonen in woorden door de eeuwen heen, in 2015 gevolgd door Dorp, stad, land. De Lage Landen in woorden. Momenteel werkt hij aan zijn promotieonderzoek Stedebouwkundig(e) ontwerpen in woorden. 100 jaar stedebouwkundige begrippen.

De Kiliaanstichting heeft tot doel het etymologisch onderzoek in België en Nederland te bevorderen. Jaarlijks organiseert de stichting de Kiliaanlezing over een etymologisch onderwerp. De stichting is vernoemd naar de zestiende-eeuwse lexicograaf en etymoloog Cornelius Kiliaan.

Dit bericht is geplaatst in evenementenagenda met de tags , , , . Bookmark de permalink.