Flitsquiz: Welke neerlandici gedenken we de komende week voor u?

Gegroet, vrienden van de verscheiden neerlandici! Iets later dan u van ons gewend bent (maar wat zijn een paar luttele uren in het licht van de eeuwigheid waar deze quiz over gaat?) dan toch een aflevering van ons populair zondagochtendtijdverdrijf.

Was de afgelopen week een beetje slapjes in het bieden van mogelijkheden om verscheiden neerlandici te gedenken, de komende week passeert de nagedachtenis aan de echte reuzen in het vak: Kollewijn, Schönfeld, Weijnen, Balk-Smit Duyzentkunst, veel groter en bekender kun je ze bijna niet hebben.

Misschien iets minder bekend bij het grotere publiek, maar onder de werkelijke vaklieden zeer gewaardeerd is degene die wij deze week zoeken. Zijn allereerste publicatie, een satirisch stuk over een instituut neerlandistiek, schreef hij onder een pseudoniem dat hij ontleende aan de naam van een oudoom.

Wie was hij, wat was het pseudoniem en hoe heette die publicatie? Als iemand trouwens een link heeft naar een digitale versie, graag!