Arthur Japin eenmalig op de planken met werk van 18e-eeuwse voorvader

Op 31 maart 2017 staat Arthur Japin met de Theater Kwast eenmalig op de planken met een geënsceneerde leesvoorstelling van Arlekijn Hulla, een 18e-eeuws kluchtspel dat voor de Amsterdamse Schouwburg werd geschreven door zijn directe voorvader Jacques Japin.

Een schitterend gebrek

De 18e-eeuwse toneelschrijver Jacques Japin, directe voorvader van Arthur Japin, schreef in 1747 het kluchtspel met zang en dans Arlekijn Hulla: een uitbundige oriëntalistische liefdesgeschiedenis in het Ottomaanse rijk omlijst door balletten en serenades. Het stuk figureerde in de roman Een schitterend gebrek, maar is al ruim 250 jaar niet meer opgevoerd. Tijd voor een reprise, met de nazaat van de schrijver prominent in de cast; Japin speelt Japin. 

Arthur Japin & Theater Kwast

Arthur Japin (1956) doorliep, voordat hij doorbrak als schrijver, de theaterschool en speelde diverse rollen voor radio en televisie en op toneel. In de zomer van 2012 stond hij voor het eerst sinds 26 jaar weer op de planken, in Veel gedoe om niks van William Shakespeare. Voor de uitvoering van Arlekijn Hulla waagt hij zich omringd door de doorwinterde spelers van Theater Kwast aan 18e-eeuws repertoire. Theater Kwast blaast al enige tijd met veel enthousiasme en verbeelding Nederlandse theaterstukken uit de 17 en 18 eeuw eenmalig nieuw leven in. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek.

MoM: Arlekijn Hulla
Wanneer: Vrijdag 31 maart 2017, 20.00 uur
Waar:  Theater van het Woord, Centrale Bibliotheek, Oosterdokskade 143, Amsterdam.
Entree: €10,- (€5,-voor oba-leden)
Reserveren via: www.oba.nl