Een nieuw nummer van ‘De Zeventiende Eeuw’

Zeventiende eeuw 2016 1

Een nieuwe aflevering van De Zeventiende Eeuw is verschenen. Dit nummer bestaat voor het grootste deel uit het themadossier over de invloed van Spaans theater op de zeventiende-eeuwse Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Vanuit verschillende invalshoeken beschrijven de auteurs de dynamiek van de cultural transfer van Spaanse stukken naar het Noord- en Zuid-Nederlands toneel.

Naast het themadossier bevat dit nummer een artikel van de hand van Paul Hulsenboom, ‘Sending a message to the Thebans, Poles and Dutch. The first published translation of Sarbiewski in the Low Countries and its appropriation to a seventeenth-century Dutch context.’

Deze aflevering van De Zeventiende Eeuw wordt zoals altijd afgesloten met recensies en signalementen.

De Zeventiende Eeuw, Jaargang 32, 2016, nummer 1.

Het tijdschrift De Zeventiende Eeuw houdt in 2017 op te bestaan. Hiervoor in de plaats komt er een Nederlandstalig, papieren jaarboek, en een internationaal Engelstalig journal, Early Modern Low Countries.