Verschijnt in november: Biografie van Melati van Java

omslag_heelVanaf 15 november ligt Dochter van Indië; Melati van Java (1853-1927); Biografie door Vilan van de Loo in de winkel. Wie voorintekent, krijgt haar al eerder thuisgestuurd. Voorintekenen is nog mogelijk t/m 4 november a.s. (vrijdag).

Ooit wist iedereen wie Melati van Java (ps. Marie Sloot) was. Ze publiceerde romans die vaak tientallen jaren in omloop bleven en ze behoorde tot de eerste vrouwen die  toetraden tot de deftige Maatschappij der Nederlandse letterkunde. Vermoedelijk was zij in Nederland de eerste Indische auteur van bestsellers.

Dochter van Indië is de eerste biografie van deze opmerkelijke vrouw.  Het boek beschrijft nauwgezet hoe Melati zich ontwikkelde tot populaire schrijfster en weldoenster. Van grote invloed waren haar jeugd in Indië, de innige band die ze met haar moeder had en haar katholieke levensovertuiging. Toch was zij in alles uniek voor haar tijd.  In het huwelijk had ze geen zin, ze is in haar brieven verfrissend chagrijnig en in haar romans geeft ze keer op keer een positief beeld van Indische vrouwen en meisjes. Mede vanwege dat laatste werd Melati feministe genoemd, en daar was ze trots op.

Hoe kan het dat zo’n inspirerende vrouw in de vergetelheid raakt? Wat schreef ze voor romans? En waarom genoot het publiek zo van het werk? Dat en meer staat in Dochter van Indië.

Vilan van de Loo publiceert over Indische geschiedenis en literatuur. Dochter van Indië is de handelseditie van haar proefschrift.

Dochter van Indië. Melati van Java (1853-1927). Biografie, door Vilan van de Loo, uitg. Stichting Tong Tong, ISBN 9789078847007, 224 pag. Verschijnt 15 november 2016.

Verkoopprijs € 19,90. Voorintekenprijs € 17,50.

Inschrijven en profiteren van de voorintekenprijs kan door het verschuldigde bedrag uiterlijk 4 november over te maken naar NL58 INGB 0000 7583 89, t.n.v. St. Tong Tong, o.v.v. ‘Melati van Java’.

Per mail of per post ontvangt de uitgever graag uw naam en adres: boeken@tongtong.nl of Stichting Tong Tong, Bezuidenhoutseweg 331, 2594 AR Den Haag. Uw bestelling wordt in de week van 7 november verstuurd. (Voor adressen in het buitenland zijn extra portokosten verschuldigd.)

http://stichtingtongtong.nl/biografie-melati-van-java-vilan-van-de-loo/