Pas verschenen: nieuwe uitgave Majoor Frans

9789402230451Op 28 oktober jl. is er een nieuwe uitgave verschenen van Majoor Frans van A.L.G Bosboom-Toussaint. Het gaat om een hertaling en bewerking door G.J. de Bruijn.

De roman is zo weer toegankelijk gemaakt voor een modern publiek en voor jongeren. Hopelijk zal het een plaats vinden op de leeslijst van veel middelbare scholieren.

De flaptekst

Wat doe je, als je plotseling een grote erfenis in de schoot geworpen krijgt, maar met een lastige voorwaarde? Voor die vraag komt Leopold van Zonhoven te staan. Hij is wettelijk niet verplicht aan de voorwaarde te voldoen, maar moreel…? Hij besluit op onderzoek uit te gaan en ontmoet ‘Majoor Frans’, een rebelse jonge vrouw, die niet veel van mannen moet hebben en de schijnheiligheid van de vrouwen in haar tijd verachtelijk vindt.  Van niemand afhankelijk zijn en trouw aan zichzelf, zo wil zij zijn. Weet Leopold haar vertrouwen te winnen? Weet zij haar onafhankelijkheid te bewaren?

De schrijfster

Geertruida Bosboom-Toussaint leefde van 1812-1886. Zij was opgeleid voor het onderwijs, maar koos voor het schrijverschap. Zij schreef historische romans, de meeste met een onderwerp uit de vaderlandse geschiedenis. Majoor Frans is de enige roman die in haar eigen tijd speelt. Zij is niet een schrijfster van speciale vrouwenliteratuur; wel komen in al haar boeken sterke vrouwenfiguren voor.    

De gegevens

titel: Majoor Frans – Een onafhankelijke vrouw in de 19e eeuw
auteur: A.L.G Bosboom-Toussaint –
Hertaling en bewerking: G.J. de Bruijn
aantal pagina’s: 228 geïllustreerd: nee
uitvoering/formaat: paperback 16 x 24 cm
ISBN: 978-94-0223-045-1
vaste prijs: € 20.99
Bestelinformatie: Boekscout