P.C. Hoofts tragedie Achilles en Polyxena op het Muiderslot

theater-kwast_muiderslot-1Op 16 maart 2017, de dag dat P.C. Hooft (1581-1647) 436 jaar geworden zou zijn, speelt Theater Kwast zijn tragedie “Achilles en Polyxena” op de beste plek denkbaar: in de ridderzaal van het Muiderslot.

Een beetje verjaarsfeestje is natuurlijk niet compleet zonder de Trojaanse oorlogen.

In Achilles en Polyxena neemt Hooft ons mee naar een dramatische episode uit de Trojaanse oorlogen: de fatale verliefdheid van de Griekse held Achilles op de Trojaanse Polyxena. Achilles is bereid voor de liefde de belegering op Troje op te geven. Hector stelt Achilles echter een onmogelijke eis. Een tragedie vol veldslagen en Griekse koren over de nietsontziende val van een held van de hand van een 17(!)jarige Hooft: Achilles en Polyxena.

Mond op Mond

In de serie Mond op Mond blaast Kwast met veel enthousiasme en verbeelding 17e-eeuwse theaterstukken uit de Gouden Eeuw eenmalig nieuw leven in. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod.

MoM: Achilles en Polyxena
Wanneer: Donderdag 16 maart 2017, 20.15 uur
Waar: Muiderslot, Herengracht 1, Muiden.
Entree: €12,50-
Reserveren via: www.theaterkwast.nl