Theater Kwast trapt nieuw seizoen Gouden Eeuw toneel af met leugens en ontucht

Theater Kwast Mond op Mond_1 copyOp dinsdag 4 oktober trapt Theater Kwast een nieuw seizoen Mond op Mond af met een hysterisch theaterstuk over liefde en lust: Theodoor Rodenburgh’s Casandra hertoginne van Borgoni en Karel Baldeus. 

In Casandra en Karel Baldeus verlangt de Hertogin van Borgonie gedreven door ‘geyle minnelust’ naar het bed van Karel Baldeus, de bediende van haar echtgenoot de Hertog. Karel deelt echter in het geniep al enkele jaren het bed met de zus van de Hertog. Als Baldeus de avances van Casandra afwijst, wil ze wraak en ontstaat er een kettingreactie van onbeantwoorde liefdes en moordplannen, doorspekt met keffende honden en bedrogen geliefden. Kortom alle ingrediënten voor een 17e-eeuwse theaterhit.

Spaans Hollywood

De Amsterdamse diplomaat en toneelschrijver Theodoor Rodenburgh(1574-1644) vertaalde en bewerkte in 1617 een stuk van de Spaanse toneelschrijver Lope de Vega. De Spaanse theaterwereld was het Hollywood van de 17e eeuw, met Lope de Vega als boegbeeld. Door heel Europa werden zijn stukken vertaald en bewerkt voor opvoering. Casandra werd een kaskraker in de Amsterdamse Schouwburg, maar is al ruim 3 eeuwen niet meer opgevoerd: tijd voor een reprise!

Mond op Mond

In de serie Mond op Mond blaast Kwast met veel enthousiasme en verbeelding 17e-eeuwse theaterstukken uit de Gouden Eeuw eenmalig nieuw leven in, in geënsceneerde en zeer geanimeerde leesvoorstellingen. Acteurs en musici repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Alle groten en mindere goden uit de Gouden eeuw komen aan bod.

MoM: Casandra, hertoginne van Borgonie
Wanneer: Dinsdag 4 oktober 2016, 20.15 uur
Waar: Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Entree: €12,50-
Reserveren via: www.theaterkwast.nl

Dit bericht is geplaatst in evenementenagenda met de tags , , . Bookmark de permalink.