Flitsquiz: Welke neerlandici gedenken we de komende week?

Welkom, vrienden van de verscheiden neerlandici, bij de wekelijkse zondagse aflevering van onze spannende quiz, waarbij het draait om kennis, vindingrijkheid, en de afweging tussen snelheid en accuratesse. Kenmerkten de eerste afleveringen zich door supersnelle antwoorden, de afgelopen week zorgde een duivels moeilijke vraag voor veel verlegenheid onder de deelnemers, en een antwoord dat pas kwam op de dag dat de gevraagde namen vanzelf in de rechterkolom verschenen. En aangezien je zoiets pas gaat zien als je het doorhebt, was het zelfs toen nog geen eenvoudige opgave.

Daarom maken we het deze week weer een beetje makkelijker. Veel neerlandici zijn bevlogen wetenschappers die zich helemaal hebben vastgebeten in een specialisme. Dat kan soms zeer extreme vormen aannemen. De neerlandicus van wie we de komende week de sterfdag gedenken kon naar verluidt zelfs Vondel zweten, zozeer was dit specialisme in zijn persoonlijkheid geïntegreerd.

Wie bedoelen wij?

Dit bericht is geplaatst in quiz. Bookmark de permalink.

7 Responses to Flitsquiz: Welke neerlandici gedenken we de komende week?

 1. diecreoltaal schreef:

  Dit MOET Anton van Duinkerken (W.J.M.A. Asselberg) zijn. Gestorven op 27 juli 1968. Volgens mij de laatste echte Vondel-hoogleraar in Nijmegen. (Of is het stokje inmiddels in handen van Jos Joosten?)

 2. Peter-Arno Coppen schreef:

  Die bedoelden wij niet. Heb je een referentie waar het ‘zweten van Vondel’ aan Asselberg wordt toegeschreven?

 3. Marc Beerens schreef:

  Dit is natuurlijk B.C. Molkenboer O.P.!

  • Peter-Arno Coppen schreef:

   Natuurlijk! Want ‘Nooit molk ’n boer een koe zo goed, als Molkenboer ’t Vondel doet,’ zeiden zijn studenten al.

 4. Peter Altena schreef:

  B.C. Molkenboer O.P. is onze man!

  • Peter-Arno Coppen schreef:

   Zo is het! Vanwege het kleine verschil (beide reacties waren niet meteen zichtbaar) beschouw ik dit ook als een nagenoeg gelijke inzending.

Reacties zijn gesloten.