Te verschijnen: Een nieuwe editie van Felix Timmermans’ Pallieter

Timmermans-PallieterVolgende week verschijnt een nieuwe editie van Felix Timmermans’ Pallieter bij Uitgeverij Polis, bezorgd door Wendy Lemmens en met een nawoord van Kevin Absillis. In een paradijselijk landschap geniet Pallieter als een nieuwe Adam gulzig van het leven. Op een dag ontmoet hij zijn Eva, die Marieke blijkt te heten. Zij houden van elkaar en hun liefde wordt bezegeld met een drieling. Wanneer zijn ongerepte vallei aan de industrie en het grote geld wordt geofferd, trekt Pallieter met zijn gezin de wijde wereld in.

Pallieter (1916) is een verrukkelijke ode aan de natuur, het volle leven en de universele broederschap. Na honderd jaar heeft het boek nog niets aan ontroering en aanstekelijkheid ingeboet. Timmermans’ verzet tegen burgermaniertjes, eigenbaat en duf conformisme is zelfs krachtiger dan ooit.

De presentatie van Pallieter vindt plaats op zaterdag 25 juni om 19:30, in het Timmermans-Opsomerhuis, Netelaan 4, 2500 Lier, België. Sprekers zijn Harold Polis, Kris Van Steenberge, Gerda Dendooven en Kevin Absillis. U kunt zich aanmelden voor deze avond via info@polis.be.

Pallieter, Uitgeverij Polis, 304 pag., € 19,95. ISBN: 9789463101622