Paardekooper postuum: Nagelaten wetenschappelijk werk van Piet Paardekooper

PaardekooperOp woensdag 15 juni wordt in de Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde te Gent tijdens een openbare zitting het jongste nummer van Verslagen & Mededelingen voorgesteld. Het is een speciaal nummer geworden, met twee postume artikels van de in 2013 overleden P.C. Paardekooper, over negatie: een ervan gaat over de stapeling van negatie, het andere over ‘negatieve woorden en hun positieve tegenhangers’. De redactie van dit speciale, 259 bladzijden tellende nummer, was in handen van Georges de Schutter en Martien Roose, de partner van de overleden taalgeleerde. De Schutter bezorgde een aanvullende bibliografie van Paardekooper, voorafgegaan door een inleiding op het werk van ‘De structuralist P.C. Paardekooper en de variatielinguïstiek’.

Het nummer kan besteld worden bij de KANTL, Koningstraat 18, 9000 Gent, of per e-mail: secretariaat@kantl.be. De kostprijs, inclusief verzendingskosten voor België, Europese Unie, en daarbuiten, bedraagt resp. 24, 32 en 36 euro.

Programma van de zitting:

  1. Opening van de vergadering door Erik Vlaminck, voorzitter van de Academie
  2. In memoriam R.F. Lissens door Piet Couttenier
  3. Lezing van Stefan Hertmans: De bekeerlinge. Een project
  4. Installatie van Leen Huet als werkend lid van de Academie
  • Begroeting van Leen Huet door Patrick Lateur
  • Hulde door Leen Huet aan haar voorgangster Monika van Paemel
  1. Presentatie Nagelaten wetenschappelijk werk van Piet Paardekooper, speciaal nummer van Verslagen & Mededelingen
  • Inleidend woord van de vast secretaris, Willy Vandeweghe
  • Toelichting van de eindredacteur, Georges de Schutter
  • Overhandiging van de eerste exemplaren

Na de vergadering wordt een receptie aangeboden in de salons van de Academie.

Dit bericht is geplaatst in evenementenagenda, pas verschenen met de tags , , . Bookmark de permalink.