Waar praten internationale studenten Nederlands over?

Door Henriette Louwerse

‘Seksuele voorlichting in het basisonderwijs in de UK en Nederland’, ‘Persvrijheid in Europa’, ‘Moet het dragen van een fietshelm verplicht worden gesteld?’ Dit zijn een paar voorbeelden van de onderwerpen die studenten in Sheffield hebben gekozen voor hun eindpresentatie.

Aan het eind van het vierde studiejaar sluiten taalstudenten in het Verenigd Koninkrijk hun bachelor programma af. Deze groep ‘finalists’ heeft Nederlands als onderdeel van hun studieprogramma: sommige studenten studeren Nederlands als hoofdvak, andere als derde taal. Op de dag van de studentenconferentie geven all studenten een presentatie over een onderwerp dat ze zelf hebben gekozen en onderzocht.

Dit jaar hebben we in Sheffield de sprekers eens op een rijtje gezet. Het levert een leuk inkijkje op in de interesses van studenten Nederlands buiten het taalgebied.