Literatuurmuseum.nl wint prestigieuze Europese prijs

Literatuurmuseum.nl heeft een prestigieuze European Design Award gewonnen, zo werd 21 mei bekend gemaakt tijdens de European Design Conference in Wenen. Het online platform heeft bij de uitreiking goud gekregen voor Information website en zilver voor de Digital Identity. Literatuurmuseum.nl is een samenwerking van Huygens ING en het Letterkundig Museum.

European Design Awards_Letterkundigmuseum_

Literatuurmuseum.nl is een online platform over de Nederlandse literatuur en het literaire erfgoed. Een platform voor liefhebbers, wetenschappers en het onderwijs, waar grote en kleine verhalen uit de literatuurgeschiedenis tot leven worden gebracht aan de hand van de schatten die het Letterkundig Museum bewaart. Onderzoekers van Huygens ING plaatsen schrijvers en hun werk in de literaire context; zoals het fijngeslepen oeuvre van Elsschot en de ontstaansgeschiedenis van Hermans’ “Nooit meer slapen”. Diverse hedendaagse schrijvers leveren een bijdrage aan de site; onder anderen Hanna Bervoets, Philip Huff, Ernest van der Kwast en Christiaan Weijts werpen hun persoonlijke licht op een verrassend document of voorwerp uit de collectie. In het onderzoek Literaire werk 2.0, wordt gekeken naar de schrijf- en bewaargewoontes in het creatieve proces van hedendaagse schrijvers. Literatuurmuseum.nl is vormgegeven door Vruchtvlees.

De European Design Awards zijn een samenwerking tussen ruim twintig Europese designmagazines, -websites en -blogs, waaronder Dude, Dutch Designers Magazine, een uitgave van de BNO.