Hugenoten massaal afgeslacht in Parijse Bruiloft van Theater Kwast

theaterkwast_Parijse Bruiloft Op 7 mei 2016 sluit Theater Kwast dit seizoen Mond op Mond af met de bloedstollende tragedie Parijse Bruiloft van Reyer Anslo (1625-1669), over de beruchte massamoord op de protestanten in de Bartholomeusnacht (1572).

Tijdens de huwelijksfeesten van de protestante Hendrik van Navarra en de katholieke prinses Margarethe, de jongere zuster van de Franse vorst Karel IX, wordt er in Parijs een mislukte moordaanslag gepleegd op de leider van de Franse protestanten. Catherina de Medici, de heerszuchtige moeder van de Franse koning, bespeelt haar instabiele zoon en dwingt hem genadeloos in te grijpen uit angst voor wraak. Het uiteindelijke besluit van Karel ontketent een ongekende moordpartij, waar hij geen controle meer over heeft.

Mond op Mond

In de serie Mond op Mond heeft Theater Kwast afgelopen seizoen maarliefst zeven 17e-eeuwse theaterteksten eenmalig nieuw leven ingeblazen en op 7 mei volgt de achtste en het laatste stuk van dit seizoen. In één dag repeteren acteurs en musici een stuk uit de Gouden Eeuw en spelen het vervolgens dezelfde avond met tekst in de hand voor publiek. Een unieke reeks, die lucht blaast in vergeten teksten en laat zien dat theater uit onze Gouden Eeuw meer dan speelbaar is.

Regie: Imre Bésanger

Cast: Bert Apeldoorn, Marius Bruijn, Merel Hutten, Mirthe Klieverik & Sander Mekkelholt

Piano & Trompet: Allerd van den Bremen

MoM: Parijse Bruiloft

Wanneer: Zaterdag 7 mei 2016, 20.15 uur
Waar: Theater Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam
Entree: €12,50-
Reserveren via: www.theaterkwast.nl

Dit bericht is geplaatst in letterkunde. Bookmark de permalink.