Pas verschenen: Bert Boelaars, Voor het Naaktgeslacht. Toegift op het levensverhaal van Gerard Reve

Vrijdag 8 april is het tien jaar geleden dat Gerard Reve overleed. Bert Boelaars schreef ter herdenking van het overlijden van de Grote Volksschrijver een toegift op zijn levensverhaal. Voor het Naaktgeslacht heet het boek dat 31 maart verschijnt bij de Baarnse uitgeverij Prominent.

‘Wat blijft er uiteindelijk van over?’, aldus de schrijver zelf in een interview. ‘Na mijn dood word ik op de scholen tien jaar vrijwillig gelezen en daarna nog eens tien jaar verplicht. Dan noemen ze een straat naar me. En dan ben ik helemaal vergeten. Niemand weet toch meer wie Tweede van der Helst was?’
Voor het Naaktgeslacht bevat een rijke verscheidenheid aan publicaties die Bert Boelaars selecteerde ter nagedachtenis van de meest spraakmakende Nederlandse schrijver na de Tweede Wereldoorlog. Een aantal hoofdstukken verscheen eerder in verkorte vorm in onder meer De Gids, NRC, Hollands Maandblad en De Parelduiker. Een aantal hoofdstukken verschijnt nu voor het eerst in hun huidige vorm. De twaalf hoofdstukken vormen een prachtige toegift op het levensverhaal van Gerard Reve.
Bert Boelaars (1952) schreef eerder Koninklijke Jaren – de Weerter periode van Gerard Reve (2002). Andere titels van zijn hand zijn De kostbare mens – een inleiding tot het humanisme (1997) en Brenno Premsela, voorvechter van homo-emancipatie (2008).
Bert Boelaars, Voor het Naaktgeslacht. Toegift op het levensverhaal van Gerard Reve. 200 pag. Prijs: € 19,90, ISBN 9789492395030, uitgeverij PROMINENT.