Debat over geesteswetenschappen en het (grote) publiek

Hoe kunnen de geesteswetenschappen hun onderzoek laten aansluiten op het maatschappelijke debat? Moet ons onderzoek altijd toegankelijk en nuttig zijn, of is de oproep tot ‘valorisatie’ te ver doorgeslagen? Hoe verhoudt (wetenschappelijke) kennis zich tot vorm, medium en publiek? Wat kunnen universiteiten doen om het imago van de Humanities te verbeteren?

Op vrijdag 11 maart gaan sprekers Arjen Fortuin (NRC), Jos de Mul (Erasmus Universiteit), Paula Fikkert (Radboud Universiteit, NWO), Els Kloek (auteur 1001Vrouwen) en Tazuko van Berkel (Universiteit Leiden) in op deze vragen en de toekomst van de Humanities tijdens het debat ‘Down to Earth – geesteswetenschappen en het (grote) publiek’.

Het debat wordt georganiseerd door dr. Brigitte Adriaensen (RU) en prof. dr. Sebastiaan Faber (Oberlin College US), die als gastonderzoeker verbonden is aan de letterenfaculteit van de Radboud UNiversiteit in het kader van het Radboud Excellence Initiative.

Het debat is gratis toegankelijk voor alle geïnteresseerden.
Tijd: 13:30 tot 16:30
Locatie: Radboud Universiteit, Grotiusgebouw: zaal 1.176
Zie hier voor meer informatie.