Theater Kwast speelt Vondels prequel over de Bataafse Opstand

Op 21 februari 2016 speelt Theater Kwast eenmalig Joost van den Vondels tragedie Batavische Gebroeders in het Amsterdamse VondelCS. Een tragedie over de vermeende ontstaansgeschiedenis der Nederlanden in het rijk der Batavieren. De broers Nicolaas en Julius Burgerhart uit het oude koningsgeslacht der Batavieren strijden een ongelijke strijd tegen de Romeinse overheersers. Wanneer zij door de Romeinen gevangen worden genomen, wordt het vuur van de Bataafse opstand opgestookt. Een tragedie over heldendom, tragiek en schrijnend onrecht.
Koninklijk Paleis Amsterdam
Vondel raakte in 1663 geïnspireerd tot het schrijven van Batavische Gebroeders, na het zien van het beoogde decoratieprogramma van het nieuwe Amsterdamse stadhuis, tegenwoordig Koninklijk Paleis Amsterdam. Daar werd een reeks schilderijen over de Bataafse Opstand gerealiseerd door befaamde schilders als Rembrandt, Bol en Lievens. Op 21 februari bezoekt het publiek  voorafgaand aan de voorstelling het paleis om met een unieke rondleiding door de gidsen van het paleis ingewijd te worden in de fascinerende geschiedenis van deze Batavenreeks en Vondels inspiratiebron.

Mond op Mond
Theater Kwast blaast in de serie Mond op Mond theater uit de Gouden Eeuw nieuw leven in. In Mond op Mond repeteren acteurs en musici in één dag een 17-eeuws theaterstuk en spelen het vervolgens dezelfde middag met tekst in de hand voor publiek.
Cast: Bert Apeldoorn, Florus van Rooijen, Imre Bésanger, Marius Bruijn, Merel Hutten & Sander Mekkelholt
Harp en vele instrumenten: Lucien Greefkes
Batavenrondleiding:
Wanneer:           Zondag 21 februari 2016, 13.30 uur
Waar:                    Koninklijk paleis Amsterdam, Dam, Amsterdam
MoM: Batavische Gebroeders
Wanneer:           Zondag 21 februari 2016, 15.30 uur
Waar:                    VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Entree:                 €17, 50
Reserveren:      www.theaterkwast.nl