Prominent-reeks op eigen benen

Baarn – Vanaf 1 januari 2016 vaart de literaire PROMINENT-reeks onder eigen vlag. De serie wordt voortaan uitgegeven door uitgeverij PROMINENT. Uitgever is Cok de Zwart. Hij wordt met raad en daad bijgestaan door oud-uitgever en biograaf Wim Hazeu.

In februari 2013 verscheen het eerste deel van de PROMINENT-reeks als een imprint van uitgeverij TIEM. In december 2015 kwam deel 26 uit: Kortere verhalenvan Ben Wolken (1924-1988).
De uitgave van de literaire serie bleek te gaan knellen in uitgeverij TIEM, die in 2004 is opgericht en gespecialiseerd in het uitbrengen van tijdschriften en boeken op het gebied van informatiemanagement.

Daarom is besloten de activiteiten te splitsen. Uitgeverij TIEM wordt voortgezet en De Zwart brengt de PROMINENT-boeken per 1 januari 2016 onder in de nieuw opgerichte uitgeverij PROMINENT.

De PROMINENT-reeks is te beschouwen als voortzetting van Prom Bibliofiel, een serie die Wim Hazeu eind jaren tachtig startte en tot 2001 heeft uitgebracht. Het zijn pareltjes van allerlei soort, zoals  brieven, (ego)documenten, gedichten, memoires, essays, korte verhalen, polemieken, literaire gidsen, nagelaten werken, monografieën, etc.

In 2016 verschijnen onder meer Dienstbaar tot het einde. Brieven van en aan Elisabeth Couperus-Baud (1923-1958), bezorgd door H.T.M. van Vliet, Verspreide essays van S. Vestdijk, Berlin, Berlijn. Historische reportages voor de reiziger van nu van Hans Olink, Daar bij de molen. Leven en werk van Jan van Laar door Lutgard Mutsaers, Vierspan. Herinneringen van een biograaf van Jan van der Vegt en Voor het Naaktgeslacht, toegift op het levensverhaal van Gerard Reve door Bert Boelaars.