Zouden we een perfecte taal kunnen bedenken?

Door Marc van Oostendorp

In mijn vijfde en laatste college voor de Universiteit van Nederland behandel ik talen die bestaan uit muzieknoten of uit bedachte woorden – en laat zien hoe ook zulke talen van alles over onszelf vertellen. Ook speel ik op mijn viool en zing ik. Alles voor het internet!

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

2 Responses to Zouden we een perfecte taal kunnen bedenken?

  1. DirkJan schreef:

    Ik reageer nu niet op het laatste college, maar op al de vijf colleges die deze week werden behandeld in de Universiteit van Nederland. Ze stonden vorig weekend allemaal al online op een pagina van nu.nl en heb ik ze rustig gelijk na elkaar bekeken. Ik vond het boeiende verhalen over interessante onderwerpen, maar bovenal was ik heel enthousiast over de hele samenhang rondom de benadering van taal. Ook vond ik de presentatie bijzonder goed en knap gedaan. Mooi dat dit allemaal via internet kan. Bedankt Marc!

    http://www.nu.nl/weekend/4173059/universiteit-van-nederland-waarom-gooise-r-onlogisch.html

  2. Wat aardig, dank u wel! (En ja, waar zouden we zijn zonder het internet!)

Reacties zijn gesloten.