Waarom zeggen alle kinderen ter wereld ‘mama’?

Door Marc van Oostendorp


Voor de Universiteit van Nederland gaf ik een serie colleges over taal en vooral wat taal betekent voor ons mens-zijn. In het eerste minicollege ga ik in vogelvlucht door de taalontwikkeling van een kind heen: van het uit elkaar houden van klanken tot het vertellen van een verhaal. En wat hebben een mama-pop en scrabble-letters daarmee te maken?

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie, taalkunde met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to Waarom zeggen alle kinderen ter wereld ‘mama’?

  1. Net de video bekeken. Vroeg me af of u het werk van Alfred Tomatis kent.
    Die heeft manier ontwikkelt om het gecondtioneerd niet meer kunnen onderscheiden van klanken te snappen en weer te 'openen'.
    Ik ontdekte Tomatis in Sferen van Sloterdijk en zocht Tomatis op het web.
    Gevolg is dat ik veel 'Tomatis' heb gedaan. Zie mijn blogs daarover bij interesse. En zijn indrukwekkende biografie Het bewuste oor was voor mij een waar genoegen om te lezen.
    http://www.hansvandergugten.nl/?p=1947

Reacties zijn gesloten.