VakTaal nr 3, grotendeels gewijd aan muziek

VakTaal is het publieksblad van de IVN – de uitgave voor alle leden die op de hoogte willen blijven van de laatste ontwikkelingen in de neerlandistiek in brede zin. In een aantrekkelijke opmaak en in relatief korte, goed geschreven bijdragen wordt u een keer in het kwartaal bijgepraat. Bovendien probeert de redactie om in ieder nummer een breed palet aan genres te laten lezen: columns, reportages, mailwisselelingen, enzovoort. Het blad is daarom ook geschikt als leesmateriaal voor studenten, zowel extra muros als in het onderwijs binnen het taalgebied.

Het nieuwe nummer is grotendeels een themanummer, gewijd aan muziek. Zo vertellen Berit Janssen en Folgert Karsdorp iets over onderzoek naar culturele transmissie van verhalen en liederen en Marc van Oostendorp over de rol van klankkleur in poëzie en muziek. Maar er is ook aandacht voor de neerlandistiek in Midden-Europa door Folgert Karsdorp, een recensie van een boek van Salomon Kroonenberg door Sterre Leufkens, een discussie over muziek in de taalles door Janjaap de Vries, Helga van Loo en Henk Noorland en columns van Helen de Hoop en Ronny Boogaart!

Alleen als u lid bent van de IVN, kunt u – na inlog op de website – de verschenen exemplaren online bekijken. Bezoek voor meer informatie de pagina www.ivnnl.com/VakTaal.