Theater Kwast speelt ook in 2016 tragedies van Vondel in VondelCS

Theater Kwast blaast in de serie Mond op Mond in 2016 twee tragedies van Vondel nieuw leven in. In Mond op Mondrepeteren acteurs en musici in één dag een 17-eeuws theaterstuk en spelen het vervolgens dezelfde middag met tekst in de hand voor publiek

Batavische Gebroeders
Op 21 februari 2016 speelt Theater Kwast eenmalig Joost van den Vondels tragedie Batavische Gebroeders in het Amsterdamse VondelCS. Een tragedie over de vermeende ontstaansgeschiedenis der Nederlanden in het rijk der Batavieren. De broers Nicolaas en Julius Burgerhart uit het oude koningsgeslacht der Batavieren strijden een ongelijke strijd tegen de Romeinse overheersers. Wanneer zij door de Romeinen gevangen worden genomen, wordt het vuur van de Bataafse opstand opgestookt. Een tragedie over heldendom, tragiek en schrijnend onrecht zoals alleen Vondel het kon schrijven.
Lucifer
Vondels drama over de val van de eerste engel van God is wellicht het beroemdste en beruchtste stuk van deze gevierde toneeldichter uit de Gouden Eeuw. In 1654 werd het stuk – ondanks overweldigend succes- twee dagen na de première op nadrukkelijk verzoek van de Amsterdamse predikanten van de planken gehaald, omdat de inhoud te explosief was. Vondel schreef dan ook een aangrijpend meesterwerk, waarin de sterfelijke mens een kijkje in Gods keuken krijgt.

MoM: Batavische Gebroeders
Wanneer:           Zondag 21 februari 2016, 15.30 uur
MoM: Lucifer
Wanneer:           Zondag 21 februari 2016, 15.30 uur
Waar:                    VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Entree:                 €12, 50
Reserveren:      www.theaterkwast.nl
Complete speellijst en meer informatie: www.theaterkwast.nl