EUREKA! Festival
 opent de deuren naar de wetenschap

Op het EUREKA! Festival vieren we de wetenschap. Tijdens dit veelzijdige en inspirerende festival op zondag 29 november ervaar je hoe wetenschap ons leven, technologie, economie en onze maatschappij verrijkt. Kijk honderd jaar terug toen Einstein zijn relativiteitstheorie introduceerde. En kijk naar de toekomst met de Nationale Wetenschapsagenda: waar gaan wetenschappers in Nederland zich de komende jaren op richten?

Ruim 12.000 Nederlanders en organisaties konden in het voorjaar van 2015 hun vragen stellen aan de wetenschap.  Tijdens het EUREKA! Festival worden deze vragen op bijzondere wijze onderzocht en gepresenteerd aan het publiek.

Kom ook en luister naar interessante minicolleges, doe mee met de ‘Scientific Pubquiz’ of juich de robots toe tijdens robotvoetbal. Proef E-nummers, ga wetenschappelijk bier drinken of gezond gamen en laat je kopje koffie inschenken door drones. Geniet van verhalen rond het kampvuur, luister naar existentialistische jazz en ontdek de vele experimenten. En er is nog veel meer!


Bekijk het volledige programma op www.Eurekafestival.nl en koop je kaarten in de voorverkoop. 

EUREKA! Festival

 

Zondag 29 november
10.00 – 19.00u
Westergasfabriek Amsterdam
www.eurekafestival.nl