Benauwende tragedie van Vondel in VondelCS

In 1646 schreef Joost van den Vondel Maria Stuart of Gemartelde Majesteit.Het stuk verscheen anoniem en werd vanwege de Katholieke hoofdpersoon geweerd van het Amsterdams toneel. Nu, vier eeuwen later, blaast Theater Kwast op zondagmiddag 22 november dit koninginnedrama in VondelCS eenmalig nieuw leven in. Het stuk neemt ons mee naar het kasteel Fotheringay, waar in 1587 de Katholieke rivaal van de Engelse Koningin Elizabeth gevangen zit; Maria Stuart. Tijdens haar laatste uren voor haar schijnbaar onvermijdelijke terechtstelling overdenkt, tiert, bidt en smeekt de tragische tegenkoningin in een zinloze strijd tegen de naderende dood.

Mond op Mond
In de serie Mond op Mond repeteren acteurs en musici van Theater Kwast in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde middag met tekst in de hand voor publiek. Kwast speelt zo komend seizoen drie stukken van Vondel in prachtige Franse Kamer van VondelCS, het voormalige filmmuseum in het Vondelpark en tegenwoordig de culturele broedplaats van de AVROTROS.
Cast: Bert Apeldoorn, Imre Bésanger, Marius Bruijn, Merel Hutten, Jorick Jochims & Sander Mekkelholt
Viola da gamba: Constance Allanic
MoM: Maria Stuart
Wanneer: Zondag 22 november 2015, 15.30 uur
Waar: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Entree: €12,50-
Reserveren viawww.theaterkwast.nl