Het Beste Boek – Welke hedendaagse werken verdienen het eeuwige lezen? (19/10)

Praktisch:
– Wanneer: maandag 19/10/2015, 19.30-21.30
– Waar: deBuren, Leopoldstraat 6, 1000 Brussel
– Gratis, reserveren aanbevolen via deze link

Welke boeken worden over honderd jaar nog gelezen? Voor de winter ons naar binnen jaagt, gaan we op zoek naar tien gouden leestips. Saskia de Coster, Annelies Verbeke, Katrijn Van Bouwel, Rodaan Al Galidi en Willem Frederik Daem vertellen over hun lievelingslectuur. De crème de la crème onder het leesvoer! En meteen ook de start van een grootscheepse campagne met Radio 1, Knack, de KANTL en deBuren.

De canon van de toekomst

Afgelopen zomer presenteerden Koninklijke Academie voor Nederlandse Taal- en Letterkunde (KANTL) en het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) hun dynamische canon van de Nederlandstalige literatuur, bekeken vanuit Vlaams perspectief. Van Hendrik van Veldeke tot J.C. Bloem en van Anna Bijns tot Hella Haasse. Maar wie zitten er eigenlijk in de wachtkamer van die canon? Welke boeken prijken over honderd jaar nog op de leeslijsten? Wintertuin en deBuren vragen zich dit hardop af tijdens een Vlaams-Nederlands dubbelprogramma in Nijmegen en Brussel.

Op het programma

Presentatoren Jaap Robben en Hanneke Hendrix praten met vijf topschrijvers over hun lievelingsboeken. Saskia de Coster, Annelies Verbeke, Katrijn Van Bouwel, Rodaan Al Galidi en Willem Frederik Daem nestelen zich voor hun microfoon. Friedl’ Lesage (Radio 1) voelt op haar beurt de presentatoren aan de tand. Welk boek nemen zij mee naar een onbewoond eiland?
Tussendoor zorgt Claustrofonie voor woordenloze rustpauzes. De jonge schrijfster Lisa Weeda luistervinkt de hele avond mee en deelt na afloop haar spitsvondige bevindingen met ons.

De start van een grootscheepse campagne

De avond vormt de aanloop tot de campagne Het beste boek waarin Radio 1, Knack, de KANTL en deBuren uitzoeken welk boek van na 1990 door iedereen gelezen moet worden. Maar wie bepaalt of een boek de top tien haalt? Lezers natuurlijk: u! Stem uw lievelingsboek in de leeslijsten van later! Meer info volgt binnenkort.

Organisatie: KANTL, het Vlaams Fonds voor de Letteren, Radio 1, Knack, Wintertuin en deBuren.