Geen Daden Maar Woorden Festival


Op zaterdagavond 7 en zondagmiddag 8 november 2015 vindt het vernieuwde Geen Daden Maar Woorden Festival plaats op tien locaties aan het Deliplein op Katendrecht, Rotterdam Op het Geen Daden Maar Woorden Festival staat het woord centraal. Het festival is een ontdekkingstocht langs verschillende programmaonderdelen en bestaat uit een mix van jong literair talent, internationale dichters en spoken word artiesten, singer-songwriters, film en muziek(theater). Het is mogelijk om een eigen route samen te stellen langs verschillende locaties, waarbij er ook een Engelstalig traject wordt aangeboden. 

Programma
Het Geen Daden Maar Woorden Festival presenteert de literaire talenten en debutanten van dit seizoen. Zo maakt o.a. Rotterdammer Jerry Hormone de stap van kinderboekenschrijver en punkrocker naar romancier en geeft hij een voorproefje op zijn debuut Het is maar bloed. En draagt theatermaker Rebekka de Wit voor uit haar pas verschenen roman We komen nog één wonder tekort. Internationale literatuur wordt vertegenwoordigd door de veelgeprezen Amerikaanse dichters Erika Meitner en Matthew Dickman. Maar ook in de vorm van spoken word, met artiesten als de Britse Karen Hayley (MTV, Armstrong & Miller Show) en schrijver Lemn Sissay. Op zondag is er een apart middagprogramma met o.a. de show van Frans van Deursen, die gedichten van Leo Vroman zingt. Daarnaast kan de expositie Canned Laughter worden bezocht in Verhalenhuis Belvédère.
Meer informatie
Het festival heeft dit jaar een nieuwe locatie: het Deliplein op Katendrecht in Rotterdam. De optredens vinden plaats in Theater en Kantine Walhalla, Verhalenhuis Belvédère, Café de Ouwehoer, Kopi Soesoe, Kaapse Brouwers (Fenix Food Factory), LantarenVenster en op de Nieuwe Luxor Spido boot.
Voor meer informatie over o.a. programma en kaartverkoop, zie: http://www.gdmw.nl/.