Colloquium ‘Verzoekingen’ – Mystiek en identiteit in de moderne Vlaamse letterkunde (30/10)

Op 30 oktober 2015 organiseert het Ruusbroecgenootschap van de Universiteit Antwerpen in samenwerking met het Instituut voor de studie van de letterkunde in de Nederlanden en de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience het colloquium ‘Verzoekingen’. Dit colloquium verkent de wijzen waarop de mystieke traditie heeft doorgewerkt in de moderne Vlaamse letterkunde en onderzoekt de rol die de mystieke traditie heeft gespeeld in de constructie van de identiteiten van diverse actoren uit het literaire veld.
Het programma vindt u hier.
‘Verzoekingen’ is onderdeel van de ‘Ruusbroec Encounters’: een reeks van vier colloquia die het Ruusbroecgenootschap organiseert om haar negentigjarig bestaan te vieren.
Inschrijven voor deze ‘Ruusbroec Encounter’ kan tot 25 oktober via het inschrijvingsformulier.