Vacature Universitair docent Nederland, Stockholm

Stockholms Universitet, Zweden (deadline: 12 oktober 2015)

Het instituut voor Slavische en Baltische talen, Fins, Nederlands en Duits

Universitair docent Nederlands (onderzoeksgebied vertaalwetenschap), 50%.

Het Nederlands wordt per jaar door ca. 100 studenten aan de Universiteit van Stockholm gestudeerd. De cursussen worden op de campus en als afstandonderwijs gegeven. De nadruk ligt op de Nederlandse taal, literatuur en cultuur in Nederland en in Vlaanderen. Onderzoeksterrein op de afdeling Nederlands is Nederlandse kinder- en jeugdliteratuur, vertaalwetenschap en contrastieve taalkunde Nederlands-Zweeds.


Taken: onderwijs en begeleiding t/m bachelorniveau. Lesgeven in de avonduren hoort bij de baan. Het onderwijs beslaat ook een aantal contrastieve aspecten van het Nederlands en het Zweeds. Er wordt verwacht dat de universitair docent cursussen ontwikkelt, vooral op het gebied van afstandsonderwijs hetgeen het aandachtpunt de komende jaren zal zijn. Van de universitair docent wordt ook verwacht dat zij/hij administratieve taken verricht zoals studiebegleiding, erasmuscoördinatie etc. Er wordt ook verwacht dat de docent externe onderzoeksmiddelen in verband met het eigen onderzoeksgebied aanvraagt. Regelmatige aanwezigheid op de werkplek wordt verondersteld.

Functie-eisen: Deels pedagogische geschiktheid, deels gepromoveerd of vergelijkbare wetenschappelijke competentie.  Goede beheersing van het Zweeds. Vermogen om in teamverband te werken en geschiktheid om de boven genoemde taken te kunnen verrichten.

Pedagogiek in het hoger onderwijs: Opleiding of een daarmee vergelijkbare ervaring in het kader van pedagogiek in het hoger onderwijs is een merite. Indien opleiding (minstens 7,5 ects)  of een daarmee vergelijkbare ervaring ontbreekt, moet tijdens de eerste twee jaar van de anstellingsperiode een cursus pedagogiek in het hoger onderwijs worden gevolgd.

Beoordelingscriteria: bij de benoemingsprocedure wordt vooral aandacht besteed aan pedagogische en wetenschappelijke competentie. De sollicitant moet een brede ervaring in onderzoek kunnen aantonen. Bovendien wordt vereist dat de sollicitant brede ervaring heeft in onderwijs in de vreemde-taalverwerving van het Nederlands, bv. grammatica, schrijfvaardigheid, fonetiek. De nadruk ligt ook op administratieve competentie, het ontwikkelen van nieuwe cursussen en op samenwerking op internationeel vlak. Aangetoonde vaardigheid in teamverband te kunnen werken én externe onderzoeksmiddelen te verwerven, is ook van belang.

Sollicitaties:

Informatie over de vacature: Dr. Tora Hedin, hoofd van het instituut, tora.hedin@slav.su.se tel. +46 70-757 81 74.
Informatie over de sollicitatieprocedure: Kenneth Hjalmarsson, tel. +46 8 162130, kenneth.hjalmarsson@su.se

Gebruik bij de sollicitatie a.u.b. het onlineformulier:
http://www.su.se/om-oss/lediga-anställningar/anvisningar-sökande
http://www.su.se/english/about/vacancies/instructions-applicants

Deadline sollicitaties: 12 oktober 2015