Nummer van de Parelduiker over Remco Campert

Op 8 oktober a.s. krijgt Remco Campert de Prijs der Nederlandse Letteren uitgereikt. Een extra reden voor DeParelduiker om met een dubbeldik nummer Nederlands meest geliefde schrijver eens van zijn minder bekende kanten te bekijken! 

De Parelduiker stelde Campert zijn persoonlijke archief ter beschikking. De redactie diepte daaruit vele parels op uit zijn roemruchte verleden en vroeg auteurs om bijdragen over zijn relatie met film en tv, zijn liefde voor jazz, de Antwerpse jaren (1964-1966), het officieuze debuut in 1950 in Parijs (Ten Lessons with Timothy) en de vriendschap met Lucebert. Een primeur is de publicatie van de briefwisseling tussen Simon Vinkenoog en Campert, over een heftig in het openbaar gevoerd dispuut over poëzie. Verder zien we Campert in dit rijk geïllustreerde nummer ook nog als poëzieredacteur, hoorspelschrijver, tekenaar en vertaler. Tal van nooit eerder gepubliceerde foto’s en documenten maken het nummer tot een absolute must have voor liefhebbers van het werk van Remco Campert.

M.m.v. Hein Aalders, C.J. Aarts, Mischa Andriessen, Jaap van der Bent, Charlotte Van den Broeck, Martine Cuyt, Marco Entrop, René Franken, Nol Gregoor, Wim Hazeu, Marsha Keja, Hans Keller, K. Michel, Marieke Rijneveld, Tom Rooduijn, Alfred Schaffer en Nick ter Wal.