Nieuw woordenboekconcept: Linguee lanceert app voor iPhone en iPad

Keulen, Duitsland, 17/09/2015 – Enthralling and multifarious. Voor iedereen die nu een woordenboek nodig heeft, is er vanaf vandaag voor iPhone en iPad de gratis woordenboekapp Linguee. Voor het eerst kan je daarmee door meer dan twee miljoen begrippen zoeken, ook offline en zonder reclame.

Decennialang hebben woordenboeken vooral veel informatie op weinig ruimte geplaatst, omdat papier geld kost en veel weegt. Linguee slaat een volledig andere weg in.
Met de hulp van 400 lexicografen is een compleet nieuw woordenboek speciaal voor smartphones ontwikkeld. De nieuwe app bevat enerzijds meer vertalingen dan andere woordenboeken, anderzijds is het ook zeer overzichtelijk. Dat wordt mogelijk gemaakt door een uitermate interactieve interface. De invoer van slechts enkele letters volstaat om vertalingen te vinden. Een aanraking met je vinger is genoeg om voorbeeldzinnen voor woorden te openen of om de uitspraak van begrippen te horen.

De app is diep in Apples nieuwe besturingssysteem iOS 9 geïntegreerd. Zo kan Linguee met Split View op een iPad direct naast een e-book of een website geopend worden. Met de nieuwe Share-functie kan je begrippen in een andere app selecteren, waarna meteen de vertaling in het Linguee-woordenboek getoond wordt. Bliksemsnel en in één oogopslag heb je alle informatie die je nodig hebt zonder lastig te moeten wisselen tussen apps.
De belangrijkste functionaliteiten op een rijtje:

Redactionele woordenboeken
Betrouwbare redactionele inhoud gemaakt door meer dan 400 lexicografen met uitgebreide voorbeelden bij alle woorden.

Vertalingszoekmachine
Toegang tot meer dan 1 miljard handmatig vertaalde tekstbronnen.

Snel zoeken
Al na het invoeren van enkele letters worden vertalingen voor woorden en zinsneden getoond. Ook typfouten van snelle schrijvers worden op intelligente wijze gecorrigeerd.

Offline modus
De woordenboeken kunnen gratis gedownload worden. Begrippen kunnen dan ook zonder internetverbinding opgezocht worden.

Uitspraak
Professionele sprekers hebben de woorden ingesproken. Zo kun je bijvoorbeeld het verschil tussen Amerikaanse en Britse uitspraak van Engelse woorden horen.

Apple Watch
De laatst opgezochte vertalingen worden op de Apple Watch getoond.

Gratis en reclamevrij
De nieuwe Linguee app kan vanaf nu in Apples App Store gedownload worden. Een Android-versie wordt in de aankomende maanden nog uitgegeven.

Over Linguee
Linguee, opgericht in 2009, heeft als doel wereldwijd de grootste, modernste en betrouwbaarste woordenboeken en vertalingshulpmiddelen te creëren. Ten grondslag liggen daaraan intelligente algoritmen voor taalanalyse en machinaal leren die miljarden vertalingen automatisch op kwaliteit beoordelen kunnen. Meer dan 400 lexicografen werken doorlopend aan de kwaliteitswaarborging. Linguee is in meer dan 230 taalcombinaties beschikbaar, wordt maandelijks door meer dan 25 miljoen mensen gebruikt*, en behoort daarmee nu al tot de grootste online woordenboeken ter wereld. Het bedrijf is gevestigd in Keulen, Duitsland.

* Volgens meting van Google Analytics