Huh? The movie

The Director’s Cut

Door Marc van OostendorpAfgelopen donderdag won Mark Dingemanse van het Max Planck Instituut als eerste taalkundige een Ig Nobel-prijs. Ik interviewde hem daarover kort voor de website van Onze Taal, maar we spraken ongeveer vier keer zo lang. Hier is de Director’s Cut.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , , . Bookmark de permalink.

Één reactie op Huh? The movie

  1. Clemens Bennink schreef:

    Dag Marc, een erg amusant filmpje over `heh'. Zou het kunnen dat in al die onderzochte talen het altijd gaat over de meest ongespecificeerde klinker? In het Turks zou je dan bijvoorbeeld meer iets als `hIh' verwachten. En in het Spaans, dat niet echt een schwa heeft, misschien iets als `hèh?' . Met andere woorden, je verwacht dan veel meer variatie dan alleen `huh?'

Reacties zijn gesloten.