Summer School History of the Book


Van 17 tot en met 28 augustus 2015 organiseren de Leerstoelgroep Boekwetenschap en Handschriftenkunde en de Bijzondere Collecties van de Universiteit van Amsterdam voor de zesde keer een summer school over de geschiedenis van het boek.
De summer schoolbiedt een ‘à la carte’-programma. Deelnemers kunnen één onderdeel kiezen, maar ook een programma van twee volle weken, en alles daartussenin. Het aanbod is bestemd voor iedereen die geïnteresseerd is in boekgeschiedenis: onderzoekers, studenten, bibliotheek- en museummedewerkers en alle andere liefhebbers van boeken en manuscripten, bibliotheken en antiquariaten, druktechnieken en typografie.

Op het programma staan onder meer cursussen over de archeologie van het middeleeuwse met de hand geschreven boek en het boek in de handpersperiode, en workshops over Sint Nicolaas en Zwarte Piet op kinderprenten en in kinderboeken, omgaan met bijzondere materialen, en het uitgeven van brieven. Ook vindt een driedaags (Engelstalig) seminar over geborduurde boekbanden plaats. Op vrijdag 28 augustus sluit Arie van den Berg de summer school af met het uitspreken van de zesde Frederik Mullerlezing.
Voor meer informatie, het complete programma en inschrijven, zie de website van de Bijzondere Collecties van de UvA.