Opvoering Vondels Maria Stuart door Theater Kwast


Op zondag 22 november 2015 speelt Theater Kwast het koninginnedrama Maria Stuart of Gemartelde Majesteit van Joost van den Vondel  in VondelCS in Amsterdam. Het stuk uit 1646 neemt ons mee naar het kasteel Fotheringay, waar in 1587 de Katholieke rivaal van de Engelse Koningin Elizabeth gevangen zit; Maria Stuart. Tijdens haar laatste uren voor haar schijnbaar onvermijdelijke terechtstelling overdenkt, tiert, bidt en smeekt de tragische tegenkoningin in een zinloze strijd tegen de naderende dood.
Theater Kwast speelt het stuk in zijn serie Mond op Mond: acteurs en musici van de theatergroep repeteren in één dag een stuk en spelen het vervolgens dezelfde middag met tekst in de hand voor publiek. Kwast speelt zo komend seizoen drie stukken van Vondel in VondelCS.
Datum en tijd:Zondag 22 november 2015, 15.30 uur
Locatie: VondelCS, Vondelpark 3, Amsterdam
Entree: € 12,50
Reserveren via: www.theaterkwast.nl. Op deze website is ook de complete speellijst en meer informatie te vinden.