Neder-L-cartoon #38

De Taalprof herhaalt graag alles twee keer

Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags . Bookmark de permalink.

3 Responses to Neder-L-cartoon #38

  1. Anoniem schreef:

    da's een moeilijke! waar zit dat 'alles'? en als je dat 'alles' eenmaal herhaalt, heb je een nieuw 'alles', dus kan je het oude 'alles' toch niet nog eens herhalen? je haalt het nieuwe 'alles' hèr, niet het oorspronkelijke, durf ik te denken. Daar loop ik nu de hele tijd aan te denken. Willem.

  2. In het voorbeeld is 'rennen' de herhaling van (een aspect van) 'lopen' (of andersom), en 'de hele tijd' is al inbegrepen in 'lopen te.' Wat jij in filosofische zin betwijfelt is de mogelijkheid van herhaling überhaupt, vanuit de gedachte dat op het moment van de herhaling de wereld al anders is dan op het oorspronkelijke moment.

  3. Anoniem schreef:

    Aha! Dat rennen en lopen had ik door, maar lopen vs hele tijd niet. 'Hij liep te zingen toen een bloempot naar beneden kwam, recht op zijn schedel': die man liep niet de hele tijd te zingen. In dat geval zou er overigens wel eens een oorzakelijk verband kunnen bestaan. Dat 'alles' gaat inderdaad over een filosofisch punt. Ik maakte daarbij de associatie (gaat nu wel even buiten het kader van de cartoon) met 'zich herinneren'. Naar mijn oordeel kan men zich maar één enkele maal 'iets' herinneren, de volgende maal herinnert men zich de vorige herinnering aan dat 'iets', en zo telkens weer. Niet te bewijzen uiteraard. Zoals 1 + 1 = 2, niettegenstaande de lijvige studies hierover. Vriendelijke groeten, ik blijf genieten van de prenten, Willem.

Reacties zijn gesloten.