Met de hoed rond

Door Marc van Oostendorp


Ik heb een ideaal: dat iedereen op de hele wereld kan leren wat de taalwetenschap maakt. Dat is een reden dat ik hier iedere dag op dit digitale dorpsplein sta, de straatmuzikant van de Nederlandse taalkunde. Het is ook een reden om eerder dit jaar een online inleiding taalwetenschap te maken, een MOOC, voor de Universiteit Leiden.

Af en toe moet je met de hoed langs te gaan. Een blog als dit kost bijna niets, behalve werktijd. Voor zo’n cursus heb je meer geld nodig, en dat proberen we nu op te halen, bijvoorbeeld met het bovenstaande filmpje (waarin als kers op de taart nog collega-straatmuzikant Marten van der Meulen van het taalweblog Milfje te zien is).

We hebben nog maar wat euros te gaan. Jullie hebben onze MOOC misschien ook gedaan. Of je wil ons anders steunen in ons ideaal, bijvoorbeeld omdat je deze blog leest.

Hier is onze virtuele hoed.