Vacature IVN-directeur (12 uur per week)

Per 1 september 2015 is de positie van IVN-directeur vacant.


De Internationale Vereniging voor Neerlandistiek (IVN) zoekt een nieuwe directeur, voor een à twee dagen per week. De aanstelling geschiedt op basis van detachering of op zzp-basis. Het salaris is passend bij de functie, afhankelijk van opleiding en ervaring, overeenkomstig salariëring in schaal 10/11 van het systeem van Universitair Functieordenen (UFO). U kunt een profielschets aanvragen via het bureau van de IVN (bureau@ivnnl.com). Het kernbestuur (voorzitter, vice-voorzitter, secretaris en penningmeester) dat formeel als werkgever optreedt, vindt de volgende kwalificaties van belang:

  • Kennis van de (internationale) neerlandistiek
  • Aantoonbare ervaring in integraal management
  • Deskundigheid in financieel beheer
  • Goede contacten met belendende organisaties in het veld
  • Inzicht in Nederlandse en Vlaamse subsidienetwerken
  • Inzicht in ontwikkelingen rond tijdschriftpublicaties
  • Inzicht in webbeheer en inzet sociale media
  • Bereidheid tot flexibele werkinzet
  • Uitstekende schriftelijke en mondelinge Nederlandse taalvaardigheid

U kunt uw sollicitatiebrief voorzien van CV en een visie op de IVN en uw werkzaamheden tot uiterlijk 27 mei richten aan prof. dr. Jan Renkema via bureau@ivnnl.com.

De sollicitatiecommissie zal bestaan uit het dagelijks bestuur. Geselecteerde kandidaten zullen worden uitgenodigd voor een gesprek met een delegatie van het bestuur en de interim-directeur. Selectiegesprekken zijn voorzien op 9 juni in Tilburg.

De aanstelling vindt bij voorkeur plaats met ingang van 1 september 2015. In de maanden na 1 september is de huidige interim-directeur nog beschikbaar voor overdracht en inwerken.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.