Gezocht: redactieassistent Nederlandse Taalkunde

Het tijdschrift Nederlandse Taalkunde is op zoek naar een nieuwe redactiesecretaris. Nederlandse Taalkunde publiceert bijdragen aan de wetenschappelijke studie van de Nederlandse taal in de ruimste zin van het woord, vanuit zoveel mogelijk verschillende vakgebieden binnen de Nederlandse taalkunde en benaderingen binnen die vakgebieden. Het tijdschrift verschijnt drie maal per jaar.
De redactiesecretaris onderhoudt het contact met de auteurs, de externe beoordelaars en de uitgever, en maakt de kopij gereed voor opmaak en publicatie door de uitgever. De redactiesecretaris ontvangt een kleine vergoeding uit de jaarlijkse royalties.
We zijn op zoek naar iemand die
  • affiniteit met de Nederlandse taalkunde heeft,
  • zich meerdere jaren wil en kan committeren aan het redactiesecretariaat, en
  • over sterke organisatorische en communicatieve vaardigheden beschikt.
  • beschikbaar is twee- tot driemaal per jaar naar een redactievergadering (meestal in Utrecht) te komen
Kandidaten kunnen een korte motivatiebrief en een beknopt CV aan de voorzitter, Ronny Boogaart (r.j.u.boogaart@hum.leidenuniv.nl), sturen vóór 15 mei 2015.