Voorjaarsbijeenkomst E. du Perrongenootschap zaterdag 9 mei in Den Haag

Op zaterdag 9 mei is de voorjaarsbijeenkomst van het E. du Perron Genootschap  opnieuw  in de halfronde Ontvangstzaal van het Letterkundig Museum te Den Haag. Het is dan bijna 75 jaar geleden dat E. du Perron overleed. Er wordt aandacht besteed aan de Vlaamse schrijver Raymond Brulez (zie foto) en aan de componist Robert de Roos, de zwager van E. du Perron. Vanaf 12.00 uur is het museum open, u kunt dan de vaste en tijdelijke tentoonstellingen bezoeken. Zie www.letterkundigmuseum.nl en www.kinderboekenmuseum.nl. De entree voor het Letterkundig Museum is inbegrepen, laat uw Museumkaart wel aflezen. 

Programma
Vanaf 13.30 uur ontvangst
14.00 uur Jaarvergadering
14.30 uur Joris van Parys spreekt over de contacten tussen E. du Perron en de Vlaamse auteur en criticus Raymond Brulez (1895-1972). In september 2015 verschijnt zijn biografie van Raymond Brulez. In het zomernummer van ‘De Parelduiker’ verschijnt een voorpublicatie uit de Brulez-biografie, en wel over de jaren waarin hij o.a. contact had met Du Perron. Van Parys is de auteur van de biografie van Frans Masereel (vertaald in het Duits en het Frans) die bekroond is met de Gouden Uil voor non-fictie (1996) en de Henriette de Beaufort-prijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde (2001). Voor zijn biografie van Cyriel Buysse (Het leven, niets dan het leven, 2007) ontving hij de ABN Amro-prijs voor non-fictie en de Prijs van de Vlaamse provincies voor essay (2008). Sinds 1997 is Van Parys zelfstandig auteur (www.jorisvanparys.com). Eerder werkte hij als redacteur, vertaler en adviseur bij diverse uitgeverijen en als vertaler bij de Europese Raad in Brussel.
15.30 uur Jurjen Vis houdt een voordracht met geluidsvoorbelden overEddy du Perron en zijn ‘zwagertje Bob’: de moeizame verhouding tussen literator Du Perron en componist Robert de Roos. Vis is historicus, musicoloog en musicus. Zijn in 2014 verschenen biografie ‘Wanhoop niet! Biografie van componist en diplomaat Robert de Roos (1907-1976)’ is na afloop verkrijgbaar (376 p., ills., 2 cd’s met kamermuziek en orkestmuziek, €38).
Ca 16.15-16.45 uur borrel

Adres: Prins Willem-Alexanderhof 5, 2595 BE Den Haag, tel. 070-3339631. NB. Meld u zich s.v.p. vóór  30 april aan bij info@edpg.nl. Alle geïnteresseerden zijn hartelijk welkom!