Verschenen: TS #36

Het nieuwe nummer van TS is nu te lezen op www.tijdschriftstudies.nl. Het bevat onder meer een artikel van Ivo Nieuwenhuis over humor als retorisch wapen in de 18e eeuw en een bijdrage van drie Gentse onderzoekers over een bijzonder handgeschreven tijdschrift uit de Eerste Wereldoorlog. TS Tools gaat over de mogelijkheden en beperkingen van historisch onderzoek op basis van gedigitaliseerde bronnen. Verder biedt dit nummer recensies van recente studies op het gebied van tijdschriftonderzoek, tien vragen aan Paul van Capelleveen (KB), een verslag van ons symposium over Open Access en de gebruikelijke signalementen.

artikelen
Marysa Demoor, Birgit Van Puymbroeck en Marianne Van Remoortel, La revue des marraines (1916-1917), een tijdschrift voor oorlogsmeters en hun petekinderen

ts toolsJaarboek 2014
TS 35 en 36 worden gebundeld tot een jaarboek, dat verzonden zal worden aan de auteurs van de artikelen en aan de Vrienden van TS. Het is ook los te bestellen à 10 euro per exemplaar. Leest u TS ook liever op papier? Mail uw bestelling dan naar tijdschriftstudies@let.ru.nl. Ook de jaarboeken 2010 t/m 2013 zijn nog verkrijgbaar.