Uitnodiging Derde Dag van de Medioneerlandistiek (Gent, 22/05/2015)

Aan alle medioneerlandici en andere geïnteresseerden:
 

Na Antwerpen in 2012 en Utrecht in 2013 heeft de sectie historische Nederlandse Letterkunde van de UGent de eer om de Derde Dag van de Medioneerlandistiek te organiseren. Deze Derde Dag, die zal plaatsvinden op vrijdag 22 mei 2015, bestaat uit twee luiken. De voormiddag is gewijd aan gedachtewisselingen met Paul Wackers (UU), Frank Willaert (UA), Frits van Oostrom (UU) en Thom Mertens (UA) over de toekomst van de medioneerlandistiek, en de studie van de historische Nederlandse letterkunde in het algemeen. In de namiddag hebben de deelnemers de keuze uit vier gegidste wandelingen in Gent. Meer informatie over het programma, alsook het registratieformulier voor deze bijeenkomst kan hier worden geraadpleegd.
 
Ter gelegenheid van deze Derde Dag willen we een brochure samenstellen waarin elke geïnteresseerde de mogelijkheid krijgt zijn/haar huidig onderzoeks- of onderwijsproject voor te stellen. Op die manier willen we op de hoogte blijven van elkaars werkzaamheden en een staalkaart bieden van wat tegenwoordig in de medioneerlandistiek leeft. Eveneens hopen we dat het uitwisselen van die informatie toekomstige (samenwerkings)initiatieven in ons vakgebied kan bevorderen. De brochure zal op de Derde Dag zelf worden voorgesteld en uitgedeeld.
 

Concreet vragen we dat wie aan deze brochure wil meewerken dit invulformulier invult en voor 9 februari 2015 doorstuurt naar dit adres. Een voorbeeld kan hier worden geraadpleegd.