Nieuwe opnamen Letteren &cetera


Op donderdag 22 januari 2015 worden twee edities opgenomen van Letteren &cetera;, de maandelijkse talkshow van het digitale televisiekanaal NPO Cultura i.s.m. het Nederlands Letterenfonds, waarin Kenneth van Zijl steeds drie schrijvers en/of vertalers interviewt over hun jongste boek.
In de eerste editie ontvangt Kenneth van Zijl dichter en vertaler Alfred Schaffer (genomineerd voor de VSB Poëzieprijs met Mens Dier Ding), schrijver Yves Petry (roman Liefde bij wijze van spreken) en mede-initiatiefnemer van de Berber-bibliotheek, Asis Aynan (Liefde met een lok haar van Mohammed Mrabet, vertaling Hester Tollenaar). De opname van de eerste talkshow vindt plaats van 17.00 tot 18.30, inloop vanaf 16.30

De tweede editie van Letteren &cetera; biedt onder meer interviews met Auke Hulst over zijn nieuwe roman Slaap zacht, Johnny Idaho, met filosoof Coen Simon over zijn nieuwe essaybundel Filosoferen is makkelijker als je denkt. Leren denken zonder dogma’s en met literair vertaler Martin de Haan over de roman 14 van Jean Echenoz. De tweede talkshow vindt plaats van 19.30 tot 21.00, inloop vanaf 19.00.
De opnamen vinden plaats in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds aan de Nieuwe Prinsengracht 89 in Amsterdam.