Goede voornemens!

De redactie van Neder-L is voortdurend op zoek naar al dan niet gediplomeerde neerlandici om de, overigens behoorlijk anarchistisch georganiseerde en door niets of niemand betaalde, redactie te komen versterken. Heb je zin om af en toe, of heel vaak, berichten te plaatsen op ons weblog op het gebied van de neerlandistiek (nieuwsberichten, aankondigingen, recensies, opinies)? Heb je het idee dat jouw deel van het vakgebied of het taalgebied ondervertegenwoordigd is? Meld je bij de redactie met een korte beschrijving van hoe je zou kunnen bijdragen. Wie weet verschijnt jouw bericht dan ook binnenkort op dit weblog.

Over Marc van Oostendorp

Marc van Oostendorp is onderzoeker aan het Meertens Instituut (KNAW). hoogleraar aan de Radboud Universiteit en hoofdredacteur van Neerlandistiek. Hij heeft een website, een YouTube-kanaal en een Twitter-account.
Dit bericht is geplaatst in geen categorie met de tags , . Bookmark de permalink.

1 Response to Goede voornemens!

 1. Anoniem schreef:

  Jakarta, 6 juli 2015

  We hebben de brief van de Raad van de Nederlandse Taalunie van 26 juni jl. gelezen, waarin de Taalunie een reactie geeft op de zorgen omtrent de bezuinigingen en we zijn zeer verbaasd over de informatie die daarin wordt gegeven.

  Op het ogenblik verzorgen wij de zomercursus voor de studenten van de UI die door het ETC wordt georganiseerd. De cursus begon op woensdag 24 juni in het gebouw van het ETC en duurt tot en met 7 juli. Vanaf 1 juli moesten wij lesgeven op de UI.
  We hebben dus met eigen ogen kunnen zien hoe het ETC moest sluiten op 30 juni. Het personeel van het ETC is ontslagen en krijgt doorbetaald tot december, maar zij hebben geen enkele garantie dat het ETC een doorstart krijgt en dat zij hun werk weer kunnen oppakken.

  De doorstart waarover in de brief wordt gesproken is nog in de onderzoeksfase: er moet naar geld gezocht worden – deze taak neemt de Nederlandse Ambassade in Jakarta op zich. Het is dus helemaal nog niet zeker dat er een doorstart gerealiseerd kan worden. Wij begrijpen daarom niet waar de bewering van de Taalunie dat de doorstart wordt gerealiseerd, op is gebaseerd.

  Nathalie Van der Perre, Els Vanbrabant, Lotte Hemelrijk, Petra Roël, Welmoed Hoogvorst

Reacties zijn gesloten.