Vacature Docent moderne Nederlandse letterkunde (UVA)

De Afdeling Neerlandistiek van de Universiteit van Amsterdam zoekt een docent moderne Nederlandse letterkunde met belangstelling voor literaire cultuur en voor het functioneren daarvan in de maatschappij.
Werkzaamheden
De docent zal onderwijs verzorgen op het terrein van de Moderne Nederlandse literatuur en literatuurwetenschap, zowel in de bachelorfase als in de (research) master. Van hem/haar wordt een actieve bijdrage verwacht in een ambitieus team dat sterk hecht aan team teaching en aan research based onderwijs.
De docent wordt geacht in het eerste jaar van aanstelling deel te nemen aan het programma ter verkrijging van de basiskwalificatie onderwijs (tenzij deze kwalificatie al is behaald aan een andere Nederlandse universiteit) en aan het programma Operational and Personal Skills. Hiervoor wordt werktijd gereserveerd.
Profiel
Kandidaten dienen gepromoveerd te zijn en een achtergrond te hebben in letterkunde, literatuur- of cultuurwetenschap. Zij hebben een ruime onderwijservaring aan zowel bachelor- als masterstudenten.

Voor meer informatie, zie de complete vacaturetekst. De sluitingsdatum is 20 november 2014.