Docentendag Literaire kritiek


Op donderdag 20 november 2014 organiseert de Radboud Universiteit Nijmegen een docentendag met als thema ‘Literaire Kritiek’. Op deze dag worden diverse lezingen gegeven over de historische en theoretische achtergrond van de literaire kritiek. In het eerste deel wordt het fenomeen literaire kritiek bestudeerd en geproblematiseerd vanuit een Anglo-Amerikaans perspectief. Daarna zal het college inzoomen op de Nederlandse situatie, waarna de deelnemers zelf aan de slag gaan met een analyse van een aantal spraakmakende kritieken. Het avondprogramma bestaat uit een lezing over televisiekritiek die verzorgd wordt door Jean Pierre Geelen, tv-criticus van de Volkskrant. De titel van zijn lezing is “Zelf tv-criticus worden. Belevenissen van een beroepskijker.”
Datum:  donderdag 20 november 2014
Tijd: 14.00 uur – 21.00 uur
Locatie: Radboud Universiteit Nijmegen
Doelgroep: Alle geïnteresseerde (taal- en cultuur)docenten. De invalshoeken zijn vanuit de vakgebieden Engels en Nederlands, maar de dag is toegankelijk voor iedereen.
Kosten: €125,- inclusief materialen en maaltijd