Bacteria op Zebra Poetry Film Festival

door Bart FM Droog

Het filmpje ‘Bacteria’ van dichter Paul Bogaert en beeldend kunstenaar Jan Peeters is geselecteerd voor de competitie van het ZEBRA Poetry Film Festival 2014 in Berlijn. De jury selecteerde 29 films uit 770 inzendingen uit 70 landen. Het ZEBRA Festival, dat dit jaar plaatsvindt van 16 tot 19 oktober, is uitgegroeid tot het belangrijkste internationale platform voor poëziefilms.

In ‘Bacteria’ worden twee gedichten gecombineerd met beelden uit een Amerikaanse film over hoe men het best toiletten schoonmaakt. Een schoonmaker neemt enthousiast de kleinste hoekjes onder handen terwijl bacteriën en dienstmededelingen zich verspreiden en vermenigvuldigen.

Op zaterdag 18 oktober is Paul Bogaert in Berlijn ook een van de gastdichters op ‘Listen to the Poet’. Op die avond wordt ook de 1000ste dichter aan de internationale meertalige poëziewebsite www.lyrikline.org toegevoegd.