Te verschijnen: Stof tot nadenken – Anna Enquist & Sara Vrugt


Op 22 augustus 2014 wordt in de Oude Kerk in Amsterdam aan Anna Enquist het eerste exemplaar van Stof tot nadenken uitgereikt. Deze boekpublicatie komt voort uit het gelijknamige kunstproject, dat twee maanden eerder werd afgerond.
Van maart tot en met juni 2014 werkte kunstenaar Sara Vrugt, samen met buurtbewoners, kerkgangers en Amsterdammers, in het kerkatelier aan nieuwe bekleding voor de 118 stoelen van de Oude Kerk. Deze waren na 65 jaren trouwe dienst toe aan een volgend leven. Kleurrijke verhalen, anekdotes en mythes over de Oude Kerk en haar omgeving, vormden de basis voor het nieuwe stofontwerp. Stadsdichter van Amsterdam, Anna Enquist, verweefde deze verhalen tot een klinkend stuk proza van 118 woorden, die nu op de stoelen in de Oude Kerk te lezen zijn. Het te verschijnen boek bevat onder meer een selectie van de verzamelde verhalen, het proza voor de stoelen door Anna Enquist, foto’s van de stoelen en een inkijkje in het ontwerpproces.

De boekpresentatie op 22 augustus is alleen voor genodigden; het boek zelf is vanaf 23 augustus verkrijgbaar in de winkel van de Oude Kerk. De stoelen zijn daar uiteraard ook nog te bezichtigen. Meer informatie: http://www.oudekerk.nl/nl/programma/eerder
en http://vrugt.com/stoftotnadenken/.