Biografie Radio Kootwijk

Door Bart FM Droog

Rust, ruimte en duisternis. Midden in ons land, afgelegen en toch goed bereikbaar. Dat is Radio Kootwijk. Een plaats met een bijzondere geschiedenis. Rond 1920 werd in de verlatenheid van het Kootwijkerzand een zendstation gebouwd, met daaromheen een woon- en werkgemeenschap van zo’n 150 mensen, afkomstig uit alle delen van het land, die woonden en werkten in een behoorlijk isolement te midden van de Veluwse natuur.

In Radio Kootwijk. Biografie van een zendstation en een dorp in het hart van de Veluwe brengt auteur Cees van der Pluijm, in 1954 geboren in Radio Kootwijk en er tot 1975 woonachtig, in één samenhangend verhaal de feiten bijeen van de radiogeschiedenis, de bijzondere architectuur, het leven in een besloten sociaal verband, de rol van natuur en landschap, en de nieuwe tijd na de sluiting van het zendstation.
Het boek verschijnt op 24 oktober 2014 bij BDU Boeken te Barneveld. De voorinschrijving is inmiddels geopend. Het boek kost € 29,50 en is via dit e-mailadres te bestellen: boeken@bdu.nl