Van Dale start jubileumjaar met theatervoorstelling en boek


Van Dale viert in 2014 het 150-jarig bestaan van de Dikke Van Dale. Dit jubileum wordt feestelijk gestart met een voorstelling op donderdag 28 augustus 2014 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag, die voor deze speciale gelegenheid omgedoopt wordt tot “Hotel Van Dale, het hotel waar woorden wonen”.
In de lobby van het hotel komen schrijvers, dichters, cabaretiers en andere woordkunstenaars samen en vinden vergeten woorden een veilige thuishaven. Op het podium checken de diverse bekende hotelgasten in bij de ‘bellboy van dienst’, Arjan Ederveen. Samen spelen zij woordspelletjes en genieten zij ruimschoots van het gezongen, gesproken én geschreven woord. In Hotel Van Dale ‘gebeuren dingen die normaal gesproken alleen in boeken voorkomen’.

Verhalen over taal
Op de dag van de jubileumvoorstelling geeft Van Dale ook het blader- en leesboek Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale uit. In dit boek staan bijdragen van onder anderen Wim Daniëls, Ton den Boon, Ruud Hendrickx, Ronald Giphart, Kristien Hemmerechts, Tommy Wieringa, Jörgen Raymann, Frits Spits, Bart Chabot, Guy Mortier, Ewoud Sanders en Vincent Bijlo. Daarnaast bevat het taalweetjes over de Dikke Van Dale, Johan Hendrik van Dale en de uitgeverij Van Dale, en op elke pagina  een van de 150 Van Dale Jubileumwoorden van 1864 tot nu.
Praktische informatie
Voor meer informatie over de theatervoorstelling en kaartverkoop, zie de website van de Koninklijke Schouwburg.
Verhalen over taal – 150 jaar Van Dale. ISBN: 9789460771750. Prijs: € 24,99. Ook verkrijgbaar als e-book: ISBN 9789460771781. Prijs: € 17,99. Leverbaar vanaf 28 augustus 2014; te reserveren via de (online)boekhandel en in de Van Dale Webwinkel