Opening Poëziecentrum te Nijmegen

door Bart FM Droog


Aanstaande zaterdag 14 juni 2014 opent het Poëziecentrum Nederland (PcN) in Nijmegen de toegangspoort. De sleutel wordt daarbij gehanteerd door cultuurwethouder Bert Velthuis en de stadsdichter van de keizersstad, Marijke Hanegraaf op 11.00 uur exact.

Wam de Moor verzorgt om 12.00 uur een lezing, Jaap Blonk laat zich om 14.00 uur interviewen, waarbij hij ook uit eigen werk zal declameren. Ridder Victor Vroomkoning rondt om 16.30 uur het programma af.

Het PcN is, naast ontmoetingscentrum voor makers en liefhebbers van de dichtkunst, vooral een studiecentrum voor de moderne Friese, Nederlandse, Vlaamse en Zuid-Afrikaanse poëzie. De collectie van het PcN bestaat uit circa 20.000 bundels, 1.500 bloemlezingen, veel secundaire literatuur en ongeveer 100 meter literaire tijdschriften.
Het PcN is gevestigd in het gebouw van de Bibliotheek de Mariënburg, Mariënburg 29, 6511 PS  Nijmegen.